Het belangrijkste verschil tussen een korte cursus en maatwerktraining

Terug naar overzicht
Mc Course

03-01-2023

Door Mirelle Klijs

Je loopt tegen een probleem aan op het gebied van verzuim en vitaliteit, het ontbreekt aan een stukje kennis. Dan is het ideaal om via een livestream een interactieve fast course te kunnen
volgen, zodat je de volgende dag weer verder kunt. Wil je echter een compleet team of alle leidinggevenden binnen de organisatie trainen op een bepaald onderwerp, dan is een cursus of leergang op maat - eventueel incompany - wellicht een betere oplossing.

Casussen ter ondersteuning

De courses op deze website zijn met zorg samengesteld. Om de leerstof te ondersteunen zijn herkenbare casussen uit de praktijk gebruikt, uit verschillende branches. De livestream cursus is interactief en de groepen niet te groot, dus iedereen kan vragen stellen. Zo’n snelle course is effectief, doeltreffend en makkelijk te regelen.

Praktijkvoorbeelden uit jouw branche

Iedere organisatie is anders, het maakt toch wel een verschil of je in de zorg werkt of bij een productiebedrijf. Je kunt veel leren van andere branches maar als het gaat om specifieke kennisoverdracht, dan spreekt een casus uit je eigen branche meer tot de verbeelding.

Voorbeelden uit jouw eigen organisatie

Wil je een compleet team laten trainen of alle leidinggevenden binnen jouw organisatie, dan is een course of leergang op maat een hele goeie oplossing. Het belangrijkste voordeel is dat de
verzuimcasussen allemaal uit jouw eigen organisatie komen. Naast dit voordeel leest de trainer zich in en stemt de course geheel af op de behoeften die van tevoren zijn doorgesproken.

Maatwerk: een combinatie van onderwerpen

Als het gaat om maatwerk, dan is het ook mogelijk om de verschillende onderwerpen op verschillende manieren aan bod te laten komen. Maak een overzicht van de kennis en vaardigheden waarvoor een korte herhaling voldoende is en van de issues die meer verdieping nodig hebben. Met een course op maat stem je het programma voor 100% af op jouw wensen.

Incompany

Een livestream cursus op maat kan, want alle opties liggen open bij een maatwerkcourse. Maar ben je met een grotere groep dan is een course op locatie aan te bevelen. En als je de ruimte hebt, is een incompanytraining helemaal ideaal.

Wat heeft jouw voorkeur?

Ben jij er al uit welke vorm het beste past bij jouw organisatie? Of wil je hier graag eerst nog wat meer informatie over? Je mag me altijd mailen zodat ik op al je vragen omtrent verzuim en vitaliteit kan ingaan.